Gitaarkabel - Tasker TSK1032In eerste instantie lijkt het er op dat een gitaarkabel eigenlijk een zeer eenvoudig hulpmiddel is. Het is namelijk gewoon een kabeltje dat van de gitaar naar de versterker loopt. Op het ogenblik dat u beschikt over een kwalitatieve kabel zult u kunnen vaststellen dat het kwaliteitsverlies zo beperkt mogelijk is. Bovendien is er ook sprake van een zo beperkt mogelijke storing voor wat het signaal betreft. Dat is belangrijk, want u moet er rekening mee houden dat verschillende 'stoorzenders' in de buurt van de gitaar de kwaliteit (aanzienlijk) kunnen beïnvloeden. Denk hierbij niet alleen aan de televisie of de radio, maar ook aan bijvoorbeeld magneten evenals elektriciteitskabels. In ieder geval, bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het aanschaffen van echt kwalitatieve gitaarkabels tegen een interessante prijs? Ontdek dan snel ons aanbod hier bij Viking Cable!

De storingsgevoeligheid van een gitaarkabel

Op het ogenblik dat u er voor kiest om een gitaarkabel aan te kopen is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat deze erg storingsgevoelig is. Een bekend fenomeen is bijvoorbeeld de storing die optreedt op het ogenblik dat er een mobiele telefoon in de buurt is... en dan hoeft ze nog niet eens over te gaan. De hoge storingsgevoeligheid van een gitaarkabel heeft voor een groot deel te maken met het zogenaamde hoog-ohmige gitaar-signaal. Omwille van deze reden is het altijd van bijzonder groot belang om te kiezen voor een echt kwalitatieve kabel die een optimale bescherming biedt tegen alle verschillende stoorzenders. De dikte van de kabel biedt op dit vlak doorgaans een goede indicatie. Hoe dikker de kabel, des te beter doorgaans ook de isolatie is. Het spreekt voor zich dat op deze manier ook de bescherming tegen mogelijke stoorzenders alleen maar beter wordt.

Heeft de lengte van een gitaarkabel invloed op de kwaliteit?

Wanneer u een kijkje neemt in het assortiment met gitaarkabels hier bij Viking Cable zult u kunnen vaststellen dat u de mogelijkheid heeft om een keuze te maken uit tal van verschillende lengtes. Standaard heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een kabel tot aan een lengte van 25 meter. Dat is al behoorlijk wat. U moet er echter rekening mee houden dat de lengte van een gitaarkabel altijd een bepaald effect kan hebben op het type klank. Een langere kabel geeft bijvoorbeeld doorgaans een zachtere en donkere klank. Deze wordt veroorzaakt door de weerstand en inductie waarvan sprake is. Hoe dan ook moet u er natuurlijk wel rekening mee houden dat de gitaarkabel van uw keuze voldoende lang is voor het doel waar u deze voor, voor ogen heeft. Zelfs wanneer u nood heeft aan een kabel die langer is dan 25 meter kunnen we deze overigens perfect voor u realiseren.

Wat met de degelijkheid van een gitaarkabel?

Op het ogenblik dat u een gitaarkabel gaat kopen zult u als vanzelfsprekend ook rekening willen houden met de degelijkheid van de kabel. Op dit vlak zit u hier bij Viking Cable helemaal goed. Elke gitaarkabel die wij aanbieden aan onze klanten is namelijk voorzien van een uitstekende degelijkheid en kwaliteit. Niet alleen de kabel op zich, maar ook de pluggen voelen goed stevig en solide aan waardoor u er echt vertrouwen in kunt hebben. Indien u er voor kiest om uw gitaarkabel aan te kopen hier bij Viking Cable zult u in ieder geval steeds kunnen vaststellen dat deze afkomstig is van een zeer betrouwbaar merk waardoor de kwaliteit absoluut is gegarandeerd. Bovendien bieden wij onze klanten ook nog eens de best mogelijke prijs-kwaliteit garantie aan. Hierdoor zijn wij een bijzonder geschikte partner om uw gloednieuwe, kwalitatieve gitaarkabel bij aan te kopen.

Eén van de absolute toppers uit ons assortiment is ongetwijfeld de Silent gitaarkabel met gevlochten beschermkous. Deze kabel werd in het bijzonder ontwikkeld voor de meest veeleisende gitaristen en bassisten en dat merkt u absoluut. Deze kabel kenmerkt zich onder meer door het feit dat ze is omgeven door een gevlochten kous van Techflex. Deze kous voorziet een aanzienlijke, extra bescherming waardoor een echt optimale levensduur kan worden gegarandeerd. De speciale NP2X-au-silent plug doet bovendien wat haar naam laat vermoeden. Deze kabel kan immers in en uit worden geplugged zonder dat u daarvoor de versterker op standby of uit dient te zetten.

Bestel uw gitaarkabel nu hier bij Viking Cable!

Als gitarist of bassist spreekt het voor zich dat u een echte passie heeft voor muziek. Deze passie heeft als direct gevolg dat u alleen maar genoegen wenst te nemen met de meest optimale kwaliteit. In dat geval heeft u een gitaarkabel nodig die u deze kwaliteit kan garanderen. In ons assortiment zijn tal van verschillende exemplaren terug te vinden die al uw verwachtingen zullen weten in te lossen. Heeft u geen nood aan één gitaarkabel, maar wel aan een grotere hoeveelheid? Hou er dan zeker rekening mee dat vanaf een bestelbedrag van minimaal 100 euro de verzendkosten niet in rekening worden gebracht. Ook een gitaarkabel bestellen? Zoek dan niet verder en haal ze vandaag nog in huis hier bij Viking Cable!

Viking Cable Custom audio kabels
Dr. Ariensstraat 32 5554TR Valkenswaard NL
+31 (0)40 8437779 [email protected]