Microfoonkabel

Of u nu van plan bent om live te zingen of u bijvoorbeeld opnames wenst te maken in een studio, in beide gevallen spreekt het voor zich dat u steeds over een echt kwalitatieve microfoonkabel zult willen beschikken. Een microfoonkabel wordt vaak gewoon een XLR kabel genoemd, maar veel mensen staan er niet bij stil dat dit type van kabel verkrijgbaar is in tal van verschillende uitvoeringen. Zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om dubbele exemplaren aan te kopen, maar zijn er ook de professionele TSK1026 versies. Hoe dan ook, wanneer u op zoek bent naar een microfoonkabel die over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding beschikt bent u daarvoor hier bij ons beslist aan het juiste adres.

Het ontstaan van de microfoonkabel

De microfoonkabel of XLR kabel is een kabel die zich kenmerkt door stevig uit de kluiten gewassen connectoren. Binnen de professionele audiowereld kunnen we ze eigenlijk reeds bestempelen als zijnde een oudgediende. Ze verscheen dan ook voor het eerst op de markt in het jaar 1958. Wist u bovendien dat het, het bekende bedrijf Canon is welke de kabel heeft uitgevonden? Door gebruik te maken van een XLR kabel is het in de praktijk niet uitsluitend mogelijk om een microfoon aan te sluiten, daarnaast kan ze tevens worden gebruikt bij de koppeling tussen elektrische muziekinstrumenten en een mengtafel of audiorecorder.

In welke omstandigheden en voor welke reden dan ook u er voor kiest om een microfoonkabel in huis te halen, u zult altijd zeker kunnen zijn van de meest optimale kwaliteit. Tel daarbij ook nog eens de robuustheid van de connector bij waar een microfoonkabel mee is uitgerust en het wordt meteen duidelijk waarom ze reeds heel wat jaren binnen de muziekwereld stand weet te houden. De XLR kabel blijft binnen de muzieksector de standaard en de algemene verwachting is dat dit ook in de jaren die komen niet meteen zal gaan veranderen.

Verschillende soorten aansluitingen microfoonkabel

Wanneer we een microfoonkabel in detail bekijken zien we dat deze is voorzien van 2 types connectoren. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de XLR male en XLR female. Dit betekent dat er (net als bij zoveel andere kabels eveneens het geval is) sprake is van een mannetje en een vrouwtje. Eén van de meest vervelende eigenschappen van een XLR verbinding is dat de pinnen niet altijd standaard worden verbonden. Pinnen 2 en 3 zijn bijvoorbeeld in de Verenigde Staten voor verschillende jaren omgekeerd gesoldeerd. Dit zorgde er bij een foutieve koppeling voor dat ook het signaal werd omgekeerd. Het spreekt voor zich dat dit de kwaliteit niet bepaald ten goede kwam, in tegendeel. Gelukkig wordt er ook in de Verenigde Staten ondertussen sinds meerdere jaren gebruik gemaakt van het algemeen geaccepteerde 2+ / 3- systeem. In ieder geval, wilt u niet geconfronteerd worden met kwaliteitsverlies door toedoen van uw microfoonkabel? In dat geval is het altijd van belang om na te gaan hoe de door u aangekochte apparatuur onder de motorkap is gesoldeerd.

Een microfoonkabel in de lengte die u wenst

Een microfoonkabel kan in de meest uiteenlopende omstandigheden worden gebruikt. U kunt ze niet alleen in de studio gaan gebruiken voor het maken van opnames, daarnaast spreekt het voor zich dat ze ook op het podium uitstekend tot haar recht komt. In het bijzonder in dit laatste geval dient er rekening mee te worden gehouden dat de lengte vaak een heikel punt kan zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat kabels vaak op een bepaalde manier moeten worden getrokken waardoor niet zomaar de optimale lengte kan worden benut. Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs een probleem te vormen. Indien u er voor kiest om uw microfoonkabel bij ons aan te kopen kunt u namelijk zeer eenvoudig de gewenste lengte selecteren. Standaard zijn microfoonkabels bij ons verkrijgbaar in een lengte tot 25 meter. Zou u echter liever een grotere kabel ter beschikking hebben? Dan is ook dat geen probleem. Neem hiervoor zeker en vast contact op met onze klantendienst!

Haal uw microfoonkabel vandaag nog in huis hier bij Viking Cable!

Ondertussen mag het duidelijk zijn dat de microfoonkabel of XLR-kabel er reeds een zeer lange geschiedenis op heeft zitten. Bovendien ziet het er naar uit dat ze ook in de jaren die komen niet snel van het toneel zal verdwijnen, in tegendeel. Indien ook u nood heeft aan deze oude rot uit de sector zit u bij ons zeker en vast goed. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende soorten microfoonkabels. Het gaat hierbij om:

  • De XLR kabel - standaard - C301
  • De XLR kabel - ROAD - C128
  • De XLR kabel - PRO - TSK1026
  • De XLR kabel - Dubbel

Welke type van microfoonkabel u met andere woorden ook nodig mag hebben, ze is ongetwijfeld in ons assortiment terug te vinden. Bovendien bieden wij al onze klanten steeds de garantie van een zo laag mogelijke prijs en kunt u ook nog eens rekenen op gratis verzending vanaf een bestelbedrag van minimaal 100 euro. Ook van al deze voordelen kunnen genieten? Zoek dan niet verder en koop ook uw microfoonkabel nu hier bij Viking Cable!

Viking Cable Custom audio kabels
Dr. Ariensstraat 32 5554TR Valkenswaard NL
+31 (0)40 8437779 [email protected]