RCA kabel

Een RCA kabel is een standaard kabel welke kan worden gebruikt voor het aansluiten van audio apparatuur. De werking van de kabel kenmerkt zich door het feit dat ze het signaal via twee kabels doorstuurt. Dit heeft als gevolg dat er aan beide uiteinden steevast niet één, maar wel twee zogenaamde 'tulp pluggen' zijn terug te vinden. Het betreft hier doorgaans een witte (links) en een rode (rechts). U zult kunnen vaststellen dat dezelfde kleuren eveneens zijn terug te vinden op de apparatuur die u heeft aangekocht. Dat is interessant, want hierdoor verloopt de installatie door middel van een RCA kabel doorgaans erg eenvoudig. Zou u ook graag kwalitatieve en bovendien scherp geprijsde RCA kabels willen bestellen? In dat geval bent u daarvoor hier bij Viking Cable zeker en vast aan het juiste adres!

Wat is een RCA kabel?

Er bestaan verschillende benamingen voor een RCA kabel. Het is dan ook zomaar mogelijk dat u er iemand naar hoort verwijzen als zijnde een tulpstekker of een zogenaamde cinchstekker. In al deze gevallen gaat het echter om hetzelfde exemplaar. Een RCA kabel is eigenlijk een type coaxiale kabel welke in de praktijk wordt toegepast voor het realiseren van een verbinding tussen audio- en videoapparatuur. Veel mensen weten het bovendien niet, maar de benaming van dit type van kabel is een directe verwijzing naar het bedrijf dat ze heeft uitgevonden. Het was namelijk de 'Radio Corporation of America' welke dit type van kabel in het jaar 1940 voor het eerst op de markt heeft gelanceerd. Typerend voor RCA kabels is het gebruik van verschillende kleurtjes. U moet er evenwel rekening mee houden dat er over het exacte kleurgebruik geen volledige overeenstemming heerst tussen de fabrikanten.

Verschil met een coaxiale en optische kabel

Voor veel mensen is het niet meteen duidelijk wat nu precies het verschil is tussen enerzijds de RCA kabel en anderzijds de coaxiale of optische kabel. Dat verschil is nochtans eenvoudig uit te leggen. Daar waar coaxiale en optische kabels steeds een digital audiosignaal versturen geldt voor een RCA kabel dat er gebruik wordt gemaakt van een analoog signaal. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een minpunt, maar dat is het niet. In de praktijk hoeft een analoog signaal op vlak van kwaliteit namelijk helemaal niet onder te doen voor een digitale variant, in tegendeel. Heeft u er voor gekozen om een versterker of miniset aan te kopen die is voorzien van een tulp of RCA aansluiting? In dat geval is het altijd mogelijk om door middel van een verloopstekker apparaten aan te sluiten die zijn voorzien van een 3,5 mm kabel. Op deze manier heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om probleemloos muziek vanaf uw smartphone of tablet af te spelen op uw miniset.

Ruim assortiment boordevol met verschillende RCA kabels

Wanneer u op zoek bent naar RCA of tulp kabels en u daarvoor een kijkje neemt in ons aanbod zult u kunnen vaststellen dat ons aanbod bijzonder uitgebreid is. Dit betekent dat u een RCA kabel bij ons kunt kopen in tal van verschillende uitvoeringen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de volgende opties:

  1. Een RCA – RCA kabel
  2. Een RCA – Mini-Jack kabel
  3. Een RCA – Jack kabel
  4. Een RCA – XLR kabel

Bij het bestellen van een RCA of tulp kabel zult u tevens stil willen blijven staan bij de lengte waar deze over dient te beschikken. Dit is erg belangrijk, want een te korte kabel kopen kan er voor zorgen dat u de gewenste koppeling niet kunt realiseren. Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om per type RCA kabel de gewenste lengte te selecteren. Heeft u nood aan een kabel die langer is dan 25 meter? In dat geval is het steeds mogelijk om daarvoor contact met ons op te nemen.

RCA kabels van de beste merken

Op het ogenblik dat u er voor kiest om RCA kabels te bestellen spreekt het voor zich dat u altijd zeker zult willen zijn van een zo hoog mogelijke kwaliteit. Dat is geen probleem. Wij van Viking Cable hebben er namelijk voor gekozen om uitsluitend kabels in ons assortiment op te nemen die zijn voorzien van een gerenommeerd merk. Het gaat hierbij onder meer om namen zoals Neutrik, Keraf, Titanex en Harting. Eén ding staat in ieder geval vast, op het ogenblik dat u er voor kiest om uw cinch kabel bij ons aan te kopen bent u altijd verzekerd van een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Bestel de door u gewenste RCA kabels nu hier bij Viking Cable!

De ene RCA kabel is de andere niet. Niet alleen zijn er verschillende uitvoeringen van dit type kabel op de markt terug te vinden, daarnaast is het ook nog eens zo dat het merk veelal bepalend is voor de kwaliteit welke u kunt verwachten. Indien u er voor kiest om uw RCA kabel aan te kopen hier bij Viking Cable kunt u steeds op beide oren slapen. Wij hebben uitsluitend kabels in ons assortiment zitten die zijn vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsstandaard met als gevolg dat ze over een perfecte duurzaamheid beschikken. Bovendien zijn al onze kabels ook nog eens zeer scherp geprijsd en is het mogelijk om RCA kabels op maat te laten maken. Bent u hierin ook wel geïnteresseerd? Twijfel dan niet langer en bestel ook uw RCA kabel vandaag nog hier bij Viking Cable!

Viking Cable Custom audio kabels
Dr. Ariensstraat 32 5554TR Valkenswaard NL
+31 (0)40 8437779 [email protected]