Jack kabel

De jack kabel is wellicht één van de vaakst gebruikte kabels voor het overbrengen van audio. Voor het merendeel van de mensen staat een jack kabel nog steeds gelijk aan de hoofdtelefoon stekker, maar ze kan voor meerdere toepassingen worden ingezet. Denk bijvoorbeeld ook maar eens aan het verbinden van een gitaar met een versterker. Een jack kabel staat er om bekend eenvoudig aangesloten te kunnen worden, niet in het minst omdat een stereo verbinding amper uit één enkele verbinding bestaat. Tot slot worden jack kabels in de praktijk ook vaak gebruikt in de podiumbouw evenals voor verschillende andere professionele toepassingen binnen de licht en geluid branche. Bent u eveneens van plan om jack kabels te gaan gebruiken en wilt u deze graag kunnen bestellen tegen een interessante prijs? In dat geval bent u hier bij Viking Cable ongetwijfeld aan het juiste adres!

Jack kabels met verschillende diameters

Op het moment dat u er voor kiest om een jack kabel aan te kopen is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Eén van deze zaken is bijvoorbeeld de diameter waar de kabel over moet beschikken. We maken op dit vlak een onderscheid tussen een diameter van 2.5 mm, 3.5 mm en 6.3 mm. In het merendeel van de gevallen zult u kunnen vaststellen dat er gebruik wordt gemaakt van een 3.5 of een 6.3 mm jack stekker. De 3.5 uitvoering kan onder meer worden gebruikt bij autoradio's en telefoons, maar is ook terug te vinden in MP3-spelers. Naar dit type van jack kabel wordt ook wel eens verwezen als zijnde een 'mini-jack'.

Heeft u een professionele hoofdtelefoon of bent u op professioneel vlak bezig met microfoons of instrumenten? In dat geval kunt u er doorgaans rekening mee houden dat u nood heeft aan een jack kabel met een diameter van 6.3 mm. Jack pluggen zijn in twee verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk zowel in mono als in stereo. Heeft u nood aan een mono exemplaar? In dat geval moet u aandachtig zijn voor de enkele zwarte ring die zich op de plug bevindt. Heeft u nood aan een stereo exemplaar? Dan zult u kunnen vaststellen dat er twee zwarte ringetjes op de plug zijn terug te vinden.

Keuze uit een groot aantal verschillende soorten jack kabels

De ene jack kabel is zoals ondertussen wel duidelijk is dus absoluut de andere niet. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven wordt een jack kabel onder meer gebruikt voor het aansluiten van instrumenten. Op dit vlak bieden wij onze klanten de mogelijkheid om bijvoorbeeld de Tasker TSK 1032 gitaarkabel aan te kopen. Een dergelijk exemplaar is prima geschikt voor live toepassingen. Ze vormt dan ook een meer dan degelijke kabel die garant staat voor een uitstekende signaaloverdracht. Het spreekt voor zich dat u hier bij Viking Cable niet alleen maar aan het juiste adres bent voor een kwalitatieve jack kabel voor uw gitaar. Andere mogelijkheden die zijn terug te vinden in ons assortiment zijn dan ook:

  • Ongebalanceerd - standaard kabels;
  • Ongebalanceerd - dubbel kabels;
  • Gebalanceerd - standaard kabels;
  • Gebalanceerd - pro kabels;
  • Gebalanceerd - dubbel kabels;

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat wij hier bij Viking Cable over een zeer uitgebreid assortiment beschikken op vlak van jack kabels. Bent u dus op zoek naar een dergelijk type van kabel en wilt u zeker zijn van de best mogelijke prijs-kwaliteitgarantie? In dat geval kan het zeker en vast geen kwaad om een beroep te doen op onze mogelijkheden.

Gebalanceerde jack kabels

Heeft u nood aan gebalanceerde jack kabels? Dan zult u kunnen vaststellen dat deze bij ons verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen. We maken op dit vlak een onderscheid tussen de standaard, de dubbele en de pro uitvoeringen. Deze laatste is onder meer geschikt voor installatie toepassingen en kan bovendien eveneens perfect worden ingezet voor het realiseren van lange overbruggingen. Eender welke van de verschillende jack kabels uit ons assortiment u wenst te bestellen, u kunt altijd rekenen op verschillende beschikbare lengtes. Standaard kunnen de kabels worden aangekocht tot een lengte van 25 meter, maar indien u nood heeft aan langere afmetingen is dat geen enkel probleem. Neem hiervoor dan ook zeker en vast contact op met onze hulpvaardige klantenservice.

Waarom uw jack kabel bestellen bij Viking Cable?

Het bestellen van een jack kabel kunt u in principe bij een groot aantal verschillende partijen doen. Waarom zou u er dan precies voor moeten kiezen om hiervoor een beroep te doen op onze diensten? Zeer eenvoudig. Wanneer u er voor kiest om uw jack kabels bij ons aan te kopen kunt u steeds een keuze maken uit een erg uitgebreid assortiment. Bovendien blinken onze kabels stuk voor stuk uit op vlak van kwaliteit en worden ze te koop aangeboden tegen een bijzonder interessante prijs. Tel daar ook nog eens bij op dat u vanaf een totaal bestelbedrag van minimaal 100 euro geen verzendkosten meer dient te betalen en het mag duidelijk zijn dat uw jack kabels bestellen hier bij Viking Cable een echte aanrader is.

Viking Cable Custom audio kabels
Dr. Ariensstraat 32 5554TR Valkenswaard NL
+31 (0)40 8437779 [email protected]