Op het ogenblik dat u er voor wil kiezen om een eigen lichtshow te ontwerpen zal u daarvoor uiteraard nood hebben aan verschillende artikelen. Eén van de zaken waar u over dient te beschikken is een zogenaamde DMX kabel. Een dergelijke kabel is vereist om de diverse onderdelen die instaan voor het realiseren van uw lichtshow onderling met elkaar te verbinden. Bent u ook van plan om gebruik te maken van DMX en wilt u bijgevolg één of misschien zelfs meerdere DMX kabels bestellen bij een interessante partij? In dat geval nodigen we u alvast uit om even een kijkje te nemen in ons uitgebreide assortiment!

Wat is DMX precies?

DMX is een (bus)signaal welke er voor zorgt dat het mogelijk wordt om bijvoorbeeld verschillende verlichtingsproducten, dimmers en LED controllers aan te sturen door middel van een bepaalde signaalbron. DMX is opgebouwd uit een protocol dat maximum 512 kanalen weet aan te sturen. Omwille van deze reden wordt er naar DMX vaak verwezen als zijnde 'DMX-512'. Het zijn de startadressen van de gebruikers die bepalend zijn voor de informatie welke door de bus wordt verwerkt. Wilt u gebruik gaan maken van een systeem welke beschikt over DMX in- & uitgangen? In dat geval zult u altijd nood hebben aan één of meerdere DMX kabels.

Wat is het verschil tussen een DMX kabel en een XLR kabel?

Veel mensen die van plan zijn om een DMX kabel aan te kopen stellen zich de vraag wat nu precies het verschil is tussen dit type van kabel en een XLR exemplaar. Elke fixture welke wordt aangestuurd via DMX beschikt over een DMX-in- en uitgang. In principe betreft het hier gewoon XLR-poorten welke eveneens zijn terug te vinden in bijvoorbeeld mengpanelen. Een belangrijk verschil is echter dat ze op vlak van pinnetjes net andersom worden aangesloten. In het merendeel van de gevallen hebben de connectoren 3 pinnetjes of gaatjes. In principe wordt er binnen de industrie gekozen voor een 5-pins XLR standaard. Echter is dat in de praktijk doorgaans niet zo. U ziet ze dan ook heel wat minder vaak opduiken in vergelijking met de 3-pins uitvoering.

Er is sprake van een 'echte' DMX kabel bij een XLR kabel die over een specifieke impedantie beschikt van 110 ohm. Bovendien is een DMX kabel heel wat beter in staat om , om te gaan met dataverkeer in vergelijking met standaard XLR kabels. In principe is de keuze dan ook een beetje aan de persoon die de setup regelt. Hoeveel risico wilt u bijvoorbeeld lopen op mogelijke storingen of problemen? Voor een klein feestje waarbij er sprake is van twee lichtsetjes is de kans op problemen in principe vrij klein. In dat geval kan het gebruik van een gewone XLR kabel dan ook voldoende zijn. Bent u echter bezig met het bouwen van een setup waarbij er sprake is van 50 armaturen en moet u niet één keer, maar wel elk weekend opnieuw kunnen vertrouwen op de betrouwbaarheid van uw systeem? In dat geval is de keuze voor DMX kabels doorgaans al snel gemaakt.

DMX kabels in de lengte die u wenst

Op het ogenblik dat u van plan bent om een DMX kabel te bestellen spreekt het voor zich dat u rekening zult moeten houden met een aantal verschillende factoren. Op dit vlak moet u bijvoorbeeld stil blijven staan bij de kwaliteit van de kabel evenals het aantal PINS waar deze over beschikt, maar wat bovendien ook te denken van de lengte? Een te korte DMX kabel kopen is vervelend, want het kan er zomaar voor zorgen dat de beoogde aansluiting niet mogelijk blijkt te zijn. Om dit probleem te voorkomen bieden wij onze klanten de mogelijkheid om de lengte van hun DMX kabel helemaal zelf te bepalen. Dit kan gebeuren door het eenvoudig verplaatsen van de slider welke op de productpagina is terug te vinden. Heeft u nood aan DMX kabels met een lengte van meer dan 25 meter? In dat geval kunnen deze geheel op maat voor u worden gerealiseerd.

Bestel uw DMX kabels vandaag nog hier bij Viking Cable!

Bent u ook overtuigd van de meerwaarde die het gebruik van een DMX kabel met zich meebrengt? Wilt u er dan ook graag voor kiezen om een dergelijke kabel te bestellen? In dat geval bieden wij onze klanten hier alle mogelijkheden toe. Bij ons bent u dan ook aan het juiste adres voor wat het aanschaffen van niet alleen een gewone 3 PINS DMX / Digital Audio kabel betreft, ook een 5 PINS DMX Kabel behoort tot de mogelijkheden. Indien u er voor kiest om een DMX kabel bij ons aan te kopen bent u in ieder geval altijd verzekerd van een zeer kwalitatieve kabel die kan worden aangekocht tegen een zeer scherpe prijs. Plaatst u een totale order ter waarde van minimaal 100 euro? In dat geval zal uw bestelling ook zomaar volledig gratis worden opgestuurd! Waarom zou u nog twijfelen? Bestel uw DMX kabel vandaag nog hier bij Viking Cable!

Viking Cable Custom audio kabels
Dr. Ariensstraat 32 5554TR Valkenswaard NL
+31 (0)40 8437779 [email protected]