Multikabel

Het gebruik van een multikabel is door de jaren heen steeds populairder geworden. Er voor kiezen om gebruik te maken van multikabels levert u dan ook tal van verschillende voordelen op. Niet alleen is het perfect mogelijk om de verschillende connectoren geheel op maat van uw wensen uit te kiezen, daarnaast zult u kunnen vaststellen dat uw verbindingen heel wat overzichtelijker worden. Dit wordt niet in het minst gerealiseerd door het feit dat er bij een multikabel steeds een bepaalde nummering per kabel wordt voorzien. Bent u eveneens geïnteresseerd in het gebruik van een multikabel en wilt u deze kunnen bestellen tegen een interessante prijs? In dat geval stellen we graag ons uitgebreide assortiment aan u voor!

Waarom kiezen voor het gebruik van een multikabel?

U kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld voor elk instrument, elke microfoon of andere apparatuur een apart lijntje aan te leggen naar de PA-mixer. Dat is een optie, maar in de praktijk dient u rekening te houden met enkele niet onaanzienlijke nadelen. In eerste instantie moet u bijvoorbeeld heel veel kabels kopen wat een stevig prijskaartje met zich meebrengt. Daarnaast is het echter ook nog eens zo dat er onnodig veel kabels doorheen de zaal of over het podium lopen. Dit brengt niet alleen bepaalde risico's met zich mee, daarnaast zorgt het er ook vaak voor dat het overzicht verloren gaat. Gelukkig bestaat er hier nu een efficiënte oplossing voor. Door gebruik te maken van een multikabel verdwijnen al deze potentiële nadelen namelijk als sneeuw voor de zon.

Welke soorten multikabels bestaan er?

De ene multikabel is de andere niet. Op het ogenblik dat u van plan bent om een multikabel aan te kopen is het altijd de moeite waard om even een goed beeld te krijgen van ons volledige assortiment. U dient er namelijk rekening mee te houden dat er meerdere verschillende uitvoeringen bestaan. We maken op dit vlak een onderscheid tussen een standaard multikabel en een professionele uitvoering. Daarnaast kunnen onze klanten er eveneens voor kiezen om een D-sub en Harting kabel aan te kopen. Is het voor u niet helemaal duidelijk welke kabel u nu precies nodig heeft en wilt u daar graag het nodige advies voor ontvangen? In dat geval kunt u daarvoor contact opnemen met onze klantendienst.

Multikabels met verschillende connectoren

Indien u één van onze multikabels wenst te bestellen zult u altijd kunnen vaststellen dat er verschillende keuzes moeten worden gemaakt. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat u dient aan te geven van welke types connectoren er gebruik moet worden gemaakt. We maken op dit vlak een onderscheid tussen verschillende opties, namelijk:

  • XLR male of female
  • Jack ongebalanceerd
  • Jack gebalanceerd

Indien u er voor kiest om een multikabel uit ons assortiment aan te kopen zult u altijd kunnen vaststellen dat ze zijn voorzien van een duidelijke nummering. Bovendien zijn ze geschikt voor zowel analoog als digitaal signaal (tenzij anders aangegeven). Wilt u er absoluut zeker van zijn dat uw bekabeling op een zo netjes en overzichtelijk mogelijke wijze wordt geordend? In dat geval kunt u er altijd voor kiezen om een velcro kabelbinder bij te bestellen.

Over welke lengte dient uw multikabel te beschikken?

Eveneens een belangrijk punt waar u rekening mee dient te houden bij de aankoop van een multikabel is terug te vinden in de lengte waar deze over beschikt. Veel mensen kiezen er voor om een standaard multikabel aan te kopen die beschikt over een beperkte lengte om er al snel achter te komen dat deze eigenlijk helemaal niet voldoende lang is. Dat is natuurlijk erg vervelend, want de kans is zeer groot dat u met deze kabel helemaal niets aan zult kunnen vangen. Het kan gelukkig ook anders. Hier bij Viking Cable is het namelijk mogelijk om multikabels te bestellen die beschikken over een lengte tot wel 25 meter. Is deze aanzienlijke lengte nog niet voldoende? In dat geval kunt u altijd contact opnemen met onze klantendienst. Wij beschikken immers perfect over de mogelijkheid om een nog langere multikabel voor u te realiseren.

Koop uw multikabel nu hier bij Viking Cable!

Door het lezen van de informatie op deze pagina is het u ongetwijfeld wel duidelijk geworden welke interessante voordelen er allemaal verbonden zijn aan het gebruik van een multikabel. Daarnaast hebben we u ook een blik gegund op ons uitgebreide assortiment en weet u dat onze multikabels steeds verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende lengtes. Heeft u nood aan een bepaalde combinatie van connectoren? Dan is ook dat geen enkel probleem. Dit alles maakt duidelijk dat niet alleen het kopen van een multikabel de moeite waard is, er voor kiezen om deze hier bij Viking Cable te bestellen levert zomaar nog een reeks van extra interessante voordelen op. Heeft u nood aan meerdere kabels en plaatst u uiteindelijk een bestelling voor een bedrag van 100 euro of meer? In dat geval hoeft u niet langer rekening te houden met vervelende verzendkosten. Heeft u dus met andere woorden ook nood aan een multikabel? Zoek dan niet verder en haal ze nu in huis hier bij Viking Cable!

Viking Cable Custom audio kabels
Dr. Ariensstraat 32 5554TR Valkenswaard NL
+31 (0)40 8437779 [email protected]