Stagebox

Het komt zeer vaak voor dat er op een podium een wirwar aan kabels wordt gevormd. Dit brengt verschillende nadelen met zich mee. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat het er helemaal niet mooi uitziet, maar daarnaast brengt het ook de nodige risico's met zich mee op vlak van veiligheid. Gelukkig hoeft dit niet noodzakelijkerwijs een probleem te vormen. Wist u bijvoorbeeld dat u er voor kunt kiezen om een zogenaamde stagebox of stageblock aan te kopen? Op deze manier kan de wirwar aan kabels op een podium moeiteloos worden geordend en dat zonder dat u daarvoor rekening moet houden met een stevige kostprijs. Klinkt dit voor u ook als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek hoe een stagebox ook u uitstekend van dienst kan zijn!

Wat is een stagebox precies?

In principe kunnen we een stagebox het best omschrijven als een overgangskastje waarin er sprake is van verschillende XLR-aansluitingen. Dergelijke kastjes worden binnen de wereld van de geluidstechniek zeer vaak gebruikt. Door een dergelijke oplossing toe te passen is het dan ook mogelijk om verschillende, losse XLR-kabels te vervangen door één dikkere multikabel. Op het ogenblik dat u een stagebox van naderbij gaat bekijken zult u kunnen vaststellen dat er enkele bijzondere kenmerken aan verbonden zijn. Zo valt het meteen op dat aan één zijde van de stagebox de ingangen op het blok met letters, nummers of kleuren worden aangegeven. Aan de andere kant van de stagebox is uiteraard hetzelfde aantal XLR-aansluitingen als op het blok terug te vinden. Ook deze worden afhankelijk van de versie aangeduid door middel van een letter, een nummer of een bepaald type van kleur. Op deze manier is het altijd mogelijk om direct te achterhalen welke kabel naar welk apparaat loopt.

Keuze uit een groot aantal verschillende stageboxen

Wanneer u van plan bent om een stagebox aan te kopen is het altijd van belang om goed te kijken naar het aantal uitsluitingen die u nodig heeft. In ons assortiment zijn tal van verschillende uitvoeringen terug te vinden waardoor er altijd wel een stagebox kan worden aangekocht gebaseerd op uw persoonlijke wensen. Heeft u voldoende aan een kleine stagebox met amper 8 kanalen? Dan is dat geen enkel probleem. Beschikt u echter over heel wat meer aansluitingen waardoor u nood heeft aan bijvoorbeeld een 24 kanaals stagebox? Ook in dat geval zult u kunnen vaststellen dat deze perfect in ons aanbod is terug te vinden. Dit maakt het dan ook duidelijk, welke evenement u ook in de planning heeft staan, door het bestellen van één van onze stageboxen bent u altijd verzekerd van een optimale oplossing voor uw situatie.

Waar rekening mee houden bij het kopen van een stagebox?

Op het ogenblik dat u een stagebox wenst aan te kopen zijn er meerdere factoren waar u rekening mee dient te houden. Het gaat hierbij niet alleen om het aantal connecties die mogelijk zijn, wat bovendien ook te denken van de lengte van de kabel? Een andere factor om rekening mee te houden is terug te vinden in het signaal waar gebruik van kan worden gemaakt. Wij hebben het op dit vlak voor onze klanten heel wat eenvoudiger gemaakt. Indien u er voor kiest om één van de stageboxen uit ons aanbod te bestellen kunt u deze immers steevast gebruiken voor zowel analoog als digitaal signaal. Wilt u er absoluut zeker van zijn dat uw kabels op een zo optimaal mogelijke wijze geordend kunnen worden? In dat geval is het mogelijks ook interessant om er voor te kiezen om een velcro kabelbinder bij te bestellen.

Verkrijgbaar in verschillende lengtes tot 50 meter

Niet alleen wanneer u een gewone kabel, maar zeker ook indien u een stagebox wenst aan te kopen is het een vereiste om rekening te houden met de lengte waar deze over beschikt. Ook op dit vlak trachten wij steeds zo optimaal mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten. We doen dit door de mogelijkheid aan te bieden om te kiezen voor een kleine of net een extra lange stagebox tot zomaar even 50 meter. Dit is reeds een zeer aanzienlijke lengte waardoor er voor elk project een geschikte stageblock bij ons kan worden besteld. Heeft u onverhoopt toch nood aan een langer exemplaar? In dat geval is het steeds mogelijk om daarvoor contact op te nemen met onze klantenservice.

Koop uw stagebox nu hier bij Viking Cable!

Bent u het ook zat dat de kabels bij uw projecten allemaal door elkaar op het podium liggen? Wilt u er graag voor zorgen dat uw bekabeling niet alleen overzichtelijker, maar bovendien ook veiliger wordt? In dat geval is het kopen van een stagebox altijd de moeite waard. Niet alleen zijn deze boxen hier bij Viking Cable verkrijgbaar tegen een zeer interessante prijs, daarnaast zijn ze zo duurzaam dat u er gegarandeerd een lange tijd genot van zult ondervinden. Wist u bovendien dat u bij ons zomaar kunt profiteren van een extra financieel voordeel? Op het ogenblik dat u een bestelling plaatst ter waarde van minimaal 100 euro wordt deze namelijk volledig gratis verzonden! Tel daar ook nog eens bij op dat wij de mogelijkheid hebben om stageboxen te leveren in de meest uiteenlopende uitvoeringen en lengtes en het mag alvast duidelijk zijn dat u niet verder meer hoeft te zoeken! Twijfel dan ook niet langer en bestel ook uw stagebox nu hier bij Viking Cable!

Viking Cable Custom audio kabels
Dr. Ariensstraat 32 5554TR Valkenswaard NL
+31 (0)40 8437779 [email protected]