Ethernet kabel

Bent u op zoek naar een ethernet kabel? Zo’n kabel waarmee u verzekert bent van een steady internetverbinding? Viking Cable biedt diverse soorten ethernet kabels aan in het brede assortiment. Allereerst maken we een onderscheid tussen de CAT 6A ethernetkabel en de ethernet combikabel. Ethernet technologie wordt al jarenlang succesvol toegepast voor ‘Local Area Networking’ (LAN), oftewel het opzetten van lokale netwerken en verbinden van computers. Met een ethernet kabel maakt u razendsnel en betrouwbaar verbinding met het internet.

U herkent een ethernet kabel vaak aan de acht penverbinding in tegenstelling tot de vier of zes pins verbinding in een regelmatige RJ-45 telefoonaansluiting. De extra pinnen zorgen voor meer data met maar liefst 100 Mbps (megabits per seconde) data transfer snelheden.

Alleen de beste CAT6A ethernetkabel

Er zijn vele soorten netwerkkabels, maar de meest gebruikt netwerkkabels zijn de CAT5E en de CAT6 kabel. De een is niet sneller dan de ander, maar de CAT6E kan meer data tegelijk vervoeren. Zie het als een twee- en een vierbaans snelweg, op beide mag je 120 kilometer p/u rijden, maar op de vierbaans weg kunnen veel meer auto’s tegelijk van A naar B rijden. Dit maakt de CAT6 kabel beter. Viking Cable verkoopt echter een nog betere ethernetkabel, namelijk de CAT6A ethernetkabel. Deze kabel zal niet snel voor thuisgebruik worden geïnstalleerd, maar wilt u helemaal klaar zijn voor de toekomst? Dan kan dit toch best een goede keuze zijn.

Zelf uw kabellengte kiezen

Voor de kabels van Viking Cable geldt dat u altijd (indien mogelijk) zelfde de kabellengte kunt bepalen. Op elke productpagina in de webshop ziet u een slider waarmee u de gewenste kabellengte kunt selecteren. Mocht u een kabel langer dan 25 meter willen bestellen, neem dan contact op met onze klantenservice. Daar helpen wij u graag verder. Alle producten van Viking Cable zijn met de hand samengesteld, gesoldeerd en gecontroleerd. Zo garanderen we de beste kwaliteit.

Let op: een Ethernet kabel kan maar een beperkte afstand overbruggen voordat het signaal te zwak wordt. De symptomen voor een te lange kabel zijn hetzelfde als die bij een kabel van een te lage kwaliteitsklasse: een wegvallende, te langzame of zelfs geen verbinding.

Online ethernet kabel bestellen

Wilt u bij ons uw ethernet kabel kopen? Dan kan dat simpel en snel via de webshop. Als u een bestelling plaatst van boven de honderd euro, dan worden uw ethernet kabels gratis verzonden. Plaats dus vandaag nog uw bestelling! Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het gerust weten, wij helpen u graag.

Viking Cable Custom audio kabels
Dr. Ariensstraat 32 5554TR Valkenswaard NL
+31 (0)40 8437779 info@vikingcable.nl