Mini jack kabel

Wat jack kabels betreft maken we een onderscheid tussen grote jack kabels van 6,3 mm en kleine exemplaren van 3,5 mm. Mini jack kabels worden in principe vooral gebruikt bij draagbare apparaten, maar ze kunnen ook perfect worden toegepast bij computer apparatuur. Veel mensen denken dat de standaard mini jack kabel die ze meegeleverd krijgen bij hun toestel wel voldoende zal zijn. Dat kan uiteraard het geval zijn, maar toch is het interessant om te weten dat er een structureel verschil bestaat in kwaliteit tussen de verschillende uitvoeringen die op de markt zijn terug te vinden. Bent u op zoek naar mini jack kabels die u verzekeren van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding? In dat geval kunnen we u alleen maar uitnodigen om een kijkje te nemen in ons zeer interessante assortiment.

Waar een mini jack kabel voor gebruiken?

Door gebruik te maken van mini jacks beschikt u over de mogelijkheid om zeer eenvoudig twee apparaten met elkaar te verbinden. Het doel van deze actie is om geluid over te brengen van de ene naar de andere bron. Beschikt u bijvoorbeeld over een draadloze speaker die is voorzien van een audio-ingang? In dat geval kunt u de ene zijde van de kabel in de line-out uitgang stoppen (of eventueel in de hoofdtelefoonaansluiting indien deze voor handen is) terwijl de andere in de aux-in aansluiting van de speaker thuishoort. Op deze manier kunt u optimaal van uw muziek genieten. In principe zijn mini jacks te gebruiken in alle toestellen die zijn voorzien van een mini-jack uitgang. Dit geldt niet alleen voor bluetooth-luidsprekers, maar bijvoorbeeld ook voor mobiele toestellen zoals smartphones en tablets.

Type mini jack afhankelijk van het beoogde doel

Vooraleer u over gaat tot het kopen van een mini jack kabel is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er op de markt verschillende uitvoeringen zijn terug te vinden. De meest eenvoudige en voor de hand liggende is uiteraard de mini-jack - mini-jack kabel. Dit betekent dat u aan beide uiteinden gewoon over dezelfde connector beschikt. Er zijn echter ook alternatieven. Wat bijvoorbeeld wanneer u een bepaald toestel via mini-jack wenst te verbinden met een RCA poort? Ook dat behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Andere kabels buiten de klassieke mini jack die in ons assortiment zijn terug te vinden op dit vlak zijn:

  • De mini-jack - RCA
  • De mini-jack - jack
  • De mini-jack - XLR

Indien u ons assortiment van naderbij gaat bekijken zult u eveneens kunnen vaststellen dat onze mini jack kabels verkrijgbaar zijn met een connector in verschillende vormen. Geeft u de voorkeur aan een recht exemplaar of eerder aan een haakse uitvoering? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Kwaliteitsverschil tussen verschillende mini jack kabels

Op het eerste zicht lijkt het er misschien naar uit te zien dat de verschillende mini jack kabels die op de markt zijn terug te vinden allemaal dezelfde zijn, maar in de praktijk is dat zeker en vast niet zo, in tegendeel. U dient er dan ook altijd rekening mee te houden dat de kwaliteit sterk afhankelijk kan zijn van het merk die de kabel heeft uitgebracht. Omwille van deze reden hebben wij er hier bij Viking Cable voor gekozen om uitsluitend mini jack kabels te verkopen van de meest gerenommeerde merken. Het gaat hierbij niet uitsluitend om Tasker en Titanex, maar ook om Neutrik, Keraf en Harting. Door enkel en alleen gebruik te maken van de kabels van dergelijke, vertrouwde en kwalitatieve merken zult u kunnen vaststellen dat u altijd bent verzekerd van de best mogelijke kwaliteit voor uw geluid.

Mini jack kabel tot een lengte van 25 meter en meer

Wanneer u een kijkje neemt in ons aanbod met mini jack kabels zult u kunnen vaststellen dat deze in verschillende lengtes kan worden geleverd. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is de slider te verplaatsen waardoor u meteen kunt aangeven in welke lengte u de kabel het liefst had gehad. In principe is dit standaard mogelijk tot een lengte van 25 meter. Heeft u echter om wat voor reden dan ook nood aan een langere mini jack? In dat geval kunnen wij ook deze speciaal voor u op maat realiseren. Zo kunt u uiteindelijk altijd die ene kabel bestellen die perfect in lijn zal liggen met de door u vooropgestelde verwachtingen.

Bestel ook uw mini jack kabels nu hier bij Viking Cable!

Heeft u eveneens een (mobiel) apparaat waarbij u gebruik dient te maken van een mini jack kabel? Wilt u er echter absoluut zeker van zijn dat u kunt genieten van de best mogelijke kwaliteit van kabel tegen de scherpste prijs? In dat geval bent u hier bij Viking Cable aan het juiste adres! Bovendien kunt u bij ons de gewenste mini jack kabel bestellen in de meest uiteenlopende lengtes en geniet u van gratis verzending vanaf een bestelling ter waarde van minimaal 100 euro. Al deze verschillende voordelen samen zorgen er voor dat u voor wat het aanschaffen van een mini jack kabel betreft bij ons absoluut aan het juiste adres bent!

Viking Cable Custom audio kabels
Dr. Ariensstraat 32 5554TR Valkenswaard NL
+31 (0)40 8437779 [email protected]