Speakerkabel

Op het ogenblik dat u nieuwe speakers heeft aangekocht spreekt het voor zich dat u eveneens gebruik zult willen maken van een zo kwalitatief mogelijke speakerkabel. Een dergelijke kabel wordt in de praktijk gebruikt om een luidspreker te verbinden met een geluidsbron. Wanneer we kijken naar een reguliere speakerkabel kunnen we vaststellen dat deze is opgebouwd uit twee of meer elektrische geleiders. Deze zijn echter per stuk geïsoleerd. Voor wat de isolatie betreft kan er gebruik worden gemaakt van diverse materialen. Het betreft hier doorgaans PVC, PE of Teflon. Een degelijke isolatie is in ieder geval een absolute vereiste en belangrijker dan veel mensen denken. Alleen mits een goede isolatie kan namelijk worden voorkomen dat de speakerkabel signaal verliest en / of gevoelig wordt voor de storting van andere bekabeling. In ieder geval, zou u graag een kwalitatieve en bovendien ook interessant geprijsde speakerkabel willen bestellen? Dan bent u daarvoor bij ons beslist aan het juiste adres!

Waar rekening mee houden bij een speakerkabel kopen?

De ene speakerkabel is absoluut de andere niet. Bovendien mag u nog zo'n kwalitatieve speakers kopen, als u gebruik maakt van een kabel met een povere kwaliteit zal slechts een fractie van het echte potentieel van de installatie tot uiting kunnen komen. Het kopen van een echt kwalitatieve speakerkabel is daardoor absoluut een vereiste. Dit gezegd zijnde zult u graag willen weten waar u allemaal rekening mee dient te houden. Wel, de belangrijkste eigenschappen van een speakerkabel hebben betrekking tot:

  • De weerstand van de kabel;
  • De capaciteit waarover ze beschikt;
  • De zelfinductie waarvan sprake is;

Op het ogenblik dat er een speakerkabel zou bestaan die geen weerstand, geen capaciteit en geen zelfinductie heeft zou het in principe mogelijk moeten zijn om elke vorm van geluidsverlies te voorkomen. In de praktijk is dat helaas niet realiseerbaar. Wel geldt dat, hoe korter de speakerkabel is, des te lager deze drie waarden komen te liggen. Op deze manier kan er aldus een zo optimaal mogelijke geluidskwaliteit worden gerealiseerd.

Bijzondere aandacht voor de weerstand van uw speakerkabel

Wanneer u een nieuwe speakerkabel gaat kopen is het in het bijzonder van belang om stil te blijven staan bij de weerstand waarover ze beschikt. Deze heeft namelijk de grootste invloed op de uiteindelijke geluidskwaliteit. Dit kan worden verklaard door het feit dat er bij een beperkte weerstand meer van het oorspronkelijke signaal van de versterker bij de speaker uitkomt. Wilt u er zeker van zijn dat er geen sprake is van een hoorbaar effect? In dat geval moet er rekening worden gehouden met het feit dat de weerstand van de gebruikte speakerkabel lager dient te zijn ten opzichte van de impedantie van de speaker. Is het voor u niet meteen duidelijk over welke impedantie uw luidspreker beschikt? Deze kan veelal worden afgelezen vanaf de achterzijde van het toestel. Is dat niet het geval? Dan kunt u daarvoor nog steeds de handleiding raadplegen.

Wat met de dikte van een speakerkabel?

Inmiddels bent u er zich van bewust dat de weerstand waar een speakerkabel over beschikt van groot belang is. Dit geldt evenwel ook voor de dikte waar de kabel over beschikt. Sterker nog, eigenlijk zijn deze twee eigenschappen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met andere woorden, des te dikker uw speakerkabel is, des te lager de weerstand zal zijn. Er dient op dit vlak evenwel ook rekening te worden gehouden met de situatie waarin de kabel wordt gebruikt. Voor thuisgebruik is het bijvoorbeeld vaak geen echte vereiste om te kiezen voor een zo dik mogelijke speakerkabel. Dure high-end-speakerkabels hebben zeker enkele interessante troeven in huis, maar het is nog maar zeer de vraag of u dat verschil gewoon in de huiskamer zult horen. In ieder geval, wilt u een zo optimaal mogelijke geluidskwaliteit in het vooruitzicht stellen? Dan is ook de dikte van de speakerkabel zeker iets om rekening mee te houden.

Ruim assortiment speakerkabels

Bent u op zoek naar een speakerkabel? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat er in ons assortiment diverse mogelijkheden zijn terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan Jack naar Jack, maar ook aan Speakon kabels. Indien u er voor kiest om een JViking Cable speakerkabel aan te kopen kunt u rekenen op de hoogwaardige samenstelling van Tasker en Neutrik onderdelen. Deze kabels zijn zowel recht als haaks verkrijgbaar en bovendien zijn ze ook nog eens aan te kopen in verschillende lengtes. Is de door u gewenste lengte niet in ons assortiment met speakerkabels terug te vinden? In dat geval kunt u altijd nog onze maatwerk oplossing selecteren. Zo kan een speakerkabel steeds geheel op basis van uw persoonlijke wensen worden gerealiseerd.

Koop uw speakerkabel nu hier bij Viking Cable!

Wilt u graag één of misschien zelfs meerdere speakerkabels aanschaffen? In dat geval zult u niet alleen willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijke kwaliteit, maar ook op een toegankelijk prijskaartje. Wij van Viking Cable maken dit graag voor u mogelijk. Door te kiezen voor één van de speakerkabels uit ons assortiment zult u dan ook kunnen vaststellen dat u altijd bent verzekerd van de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding. Het mag dan ook duidelijk zijn, zou u graag een speakerkabel voor uw nieuwe luidspreker(s) willen bestellen? Dan is er wellicht geen andere partij beter om dit bij te doen dan hier bij Viking Cable!

Viking Cable Custom audio kabels
Dr. Ariensstraat 32 5554TR Valkenswaard NL
+31 (0)40 8437779 [email protected]